Asociația ANCE EUROPE a fost infiintata in anul 2014 la initiativa membrului fondator ANCE (Athens Network of Collaborating Experts) Grecia care a desfășurat cu succes proiecte în domeniul incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile. Ceilalți doi membri fondatori au expertiză în domeniul managementului proiectelor finanțate din fonduri structurale precum și în domeniul incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile. Ei au participat în calitate de experți în peste 12 proiecte strategice de dezvoltare a resurselor umane și au contribui activ la dezvoltarea unor noi proiecte care vizează dezvoltarea economiei sociale.

Principalele activitati ale asociatiei se incadreaza in sfera promovarii incluziunii sociale si a egalitatii de sanse,inclusiv programe juridice, economice si de cercetari sociale, studii, informare, formare, economie sociala si alte programe care vizeaza dezvoltarea economica, sociala si culturala a Romaniei, a altor tari (membre ale Uniunii Europene sau al unor tari terte, in special tari din Bazinul Marii Mediterane, din Balcani si din Europa de Est si din fosta Uniune Sovietica).

Asociatia are ca scop dezvoltarea economiei sociale si facilitarea accesului pe piata muncii a grupurilor vulnerabile si furnizarea de servicii sociale integrate; sustinerea unor actiuni de promovare, informare si publicitate in domeniul social prin sprijinirea si consolidarea capacitatilor cunostintelor si stimei de sine pentru persoanele din grupurile vulnerabile; acordarea asistentei umanitare de urgenta, precum si cooperarea pentru dezvoltare in toate domeniile; consolidarea si punerea in aplicare a unor programe in domenii cheie de protectie a drepturilor omului, asistenta sociala, sanatate si bunastare, educatie si formare profesionala, protectia mediului si egalitatea intre barbati si femei; implementarea actiunilor si programelor avand ca scop consolidarea institutiilor, formarea si executarea de programe care genereaza venituri pentru grupuri de populatie sarace si defavorizate. Asociatia ANCE EUROPE isi propune sa imbunatateasca accesul femeilor la initiative si programe de dezvoltare locala si antreprenoriat, precum si transfer de know-how la nivelul comunitatilor locale. In prezent, principalele activitati din cadrul o organizatiei au in vedere asigurarea sustenabilitatii celor doua proiecte in care Asociatia ANCE EUROPE a fost beneficiar, prin incheierea parteneriatelor cu alte entitati de profil in vederea unei potentiale implicari financiare a acestora, obtinerea fondurilor din alte programe nationale sau internationale care sprijina acest domeniu de activitate.

Asociatia poseda resurse materiale si financiare pentru a continua activitatile din cadrul celor doua proiecte de economie sociala care au fost finalizate cu succes si in cadrul carora au fost infiintate 11 structuri de economie sociala si s-a asigurat un numar de de peste 60 de locuri de munca, majoritatea fiind destinate persoanelor apartinand diverselor grupuri vulnerabile. Asociatia Ance Europe asigura suportul partenerilor din proiectele implementate, care au infiintat structuri de economie sociala, pentru mentinerea locurilor de munca create. Intr-o perioada de mai putin de doi ani de activitate, Asociatia ANCE EUROPE a reusit sa ofere servicii integrate de informare, consiliere si orientare in cariera la un numar de peste 250 de persoane apartinand grupurilor vulnerabile si a permis accesul managerilor in economie sociala implicati in dezvoltarea celor 11 intreprinderi la schimb de bune practici cu alte structuri de economie sociala din tari membre ale Uniunii Europene.

Informatii despre asociatie:
Asociatia se bazeaza pe vasta experienta a membrului fondator ANCE Grecia care a desfasurat cu succes proiecte in domeniul incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile. Ceilalti doi membri fondatori au expertiza in domeniul managementului proiectelor finantate din fonduri structurale precum si in domeniul incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile. Ei au participat in calitate de experti in peste 10 proiecte strategice de dezvoltare a resurselor umane si vor contribui activ la succesul acestui proiect.
 
© 2024 ANCE EUROPE. Toate drepturile rezervate.

Please publish modules in offcanvas position.